Elleboogklachten
Uw ellebogen zijn onmisbaar in het dagelijks leven. Welke werkzaamheden u ook uitvoert en welke hobby’s u ook uitvoert, uw ellebogen zult u dag in dag uit nodig hebben. Pijnklachten aan een of beide ellebogen is daarom enorm vervelend en behoorlijk belemmerend. Het is daarom altijd verstandig om advies te vragen aan een fysiotherapeut als u klachten ervaart. Zo voorkomt u dat uw klachten verergeren.
Het behandelen van elleboogklachten
Omdat elleboogklachten zo persoonlijk zijn, is het belangrijk om een persoonlijk behandelplan op te stellen. Allereerst is het belangrijk om te begrijpen welke klachten u precies ervaart. Het is daarom belangrijk om uw eigen klachten goed in de gaten te houden alvorens u een afspraak bij ons plant. Zo kunnen wij u het beste helpen. Wij helpen u graag om te ontdekken waar u precies last van heeft en stellen samen met u een behandelplan op. Zo werken we samen toe naar meer bewegingsvrijheid.
Welke klachten kun u aan uw elleboog ervaren?
Pijnklachten worden op verschillende plekken en op verschillende manieren ervaren. Er is een verschil tussen pijnklachten die na een ongeluk tot stand zijn gekomen en pijnklachten die zich over een langere tijd hebben ontwikkeld. Bij niet-accute elleboogklachten zien we dat klachten in de loop der tijd steeds meer toenemen. Bij accute elleboogklachten hebben we het over een breuk of dislocatie die plots tot stand is gekomen.
Niet-accute elleboogklachten:
- Een slijmbeursontsteking. De slijmbeurs die aan de onderkant van een elleboog zit, kan door herhaaldelijke irritatie gaan ontsteken. Door de elleboog rust en ontspanning te gunnen, kunnen deze pijnklachten verholpen worden.
- RSI, oftewel Repetitive strain injury. Door een overbelasting die dag in dag uit herhaald wordt, kunnen er blokkades in uw spieren ontstaan. Dit lijdt tot pijnklachten in en rondom de elleboog.
- Een golferselleboog. De klachten die bij een golferselleboog ervaren worden, hebben verder weinig met de sport golf te maken. De pees aan de binnenkant van de elleboog is bij een golferselleboog ontstoken geworden. De klachten worden naar verloop van tijd steeds erger.
- Een tenniselleboog. Een tenniselleboog heeft eigenlijk ook weinig te maken met de sport tennis. Mensen die last hebben van een tenniselleboog ervaren pijn bij het uitvoeren van bewegingen waar knijpkracht en grijpkracht voor nodig is.
Accute elleboogklachten:
- Een elleboog dislocatie. Bij een elleboog dislocatie is de elleboog uit de kom geraakt. Er is hierbij sprake van schade aan de bindweefsel rondom het ellebooggewricht. Hoewel er bij een elleboog dislocatie meteen hulp gevraagd moet worden aan een arts of de eerste hulp en dus niet aan een fysiotherapeut. Helpen wij u wel graag op weg om weer op kracht te komen.
- Een ellepijp fractuur. Bent u met een gestrekte arm gevallen of is er een directe impact geweest op het botuitsteeksel van de elleboog? Dan is de kans dat de ellepijp gebroken is, groot. Ook hierbij is het belangrijk om meteen hulp te vragen bij bijvoorbeeld de eerste hulp. Wel helpen wij u graag om daarna weer meer bewegingsvrijheid te krijgen.
Een afspraak maken voor uw elleboogklachten
Wij bespreken graag met u wat wij voor u kunnen betekenen. Niet alleen bij elleboogklachten, maar ook met eventuele andere klachten die u heeft. Zoals bijvoorbeeld rugklachten of knieklachten. Het maken van een afspraak is sinds kort nog gemakkelijker geworden. Zo zijn wij sinds kort via Whatsapp en ook in de avonduren beschikbaar. Het nummer dat u kunt bellen is 024-2005939.